Proefgebieden

Gijzenrooi

Gijzenrooi (Stratum) is een vrij jonge, kinderrijke buurt, gebouwd in de jaren ’90. De buurt telt 726 huizen en 1.960 inwoners. Er zijn geen eigen voorzieningen, daarvoor kunnen bewoners terecht in aangrenzende buurten. De buurt ligt verder tegen het dorp Riel, een beschermd dorpsgezicht met volop wandel- en fietspaden.

Lees meer

Schrijversbuurt

De Schrijversbuurt (Gestel) is een populaire buurt met 3.550 huizen, gelegen tegen het centrum en de Dommelzone. De buurt telt 3.549 bewoners en bestaat voor de helft uit forse, vooroorlogse koopwoningen. Een groot deel van de buurt is aangewezen als monument.

Lees meer

Woenselse Heide (West)

Woenselse Heide (West) is een woonbuurt met 3.170 huizen in het noorden van Eindhoven. Een buurt waar het fijn wonen is met veel voorzieningen dichtbij. De wijk grenst aan het Henri Dunant Park, het sportcomplex met het Ir. Ottenbad en aan de Autowijk. Woenselse Heide telt 5.150 bewoners en heeft een actieve buurtvereniging.

Lees meer

Tracé de Ring

De Ring is een belangrijke levensader en omsluit het centrum van de stad. Het traject bestaat uit 2 x 2 rijstroken autoweg met fietspaden, trottoirs en ventwegen. De Ring is een complex traject vanwege de ongelijkvloerse kruisingen, HOV routes, tunnels en oversteekpaden.

Lees meer

Eisenhowerlaan/John F. Kennedylaan

De John F. Kennedylaan en Eisenhowerlaan zijn twee moderne toegangswegen uit de jaren zestig. Ze zorgen samen met andere Eindhovense wegen voor een belangrijke doorstroom van het autoverkeer naar en uit de stad. Het zijn ruim aangelegde parkwegen met veel groen, in de vorm van onder meer allerlei soorten bomen.

Lees meer