Partners

Wie doen er samen met jou mee?

Eindhoven proeftuin voor slim licht


Hoe kan licht de leefbaarheid in de stad verbeteren? Dat is het vertrekpunt van het project ‘Jouw licht op 040’. Samen met bewoners en ondernemers gaan we op zoek naar ideeën en mogelijkheden. De beste ideeën werken we uit en testen we bij jou in de wijk. Vijf proefgebieden verspreid over Eindhoven vormen de komende vijf jaar een open lichtlaboratorium. Eerste halte: Woenselse Heide!

Samen Eindhoven slimmer maken


De Gemeente Eindhoven, Heijmans, Philips Lighting en de TU/e stellen zich graag aan je voor. Laat jij ons dan ook weten wie je bent en wat je kunt bijdragen aan dit project? Wij willen namelijk graag samen met jou op zoek gaan naar nieuwe lichtinnovaties in de buurt.

Gemeente Eindhoven


Eindhoven is een dynamische en innovatieve gemeente. Technologie, design en kennis vormen de belangrijkste pijlers van de stad. De gemeente omarmt verandering en vooruitgang. Op veel plekken werken bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen en inwoners samen. Gericht op het duurzamer, gezonder, leefbaarder en veiliger maken van jouw stad. De gemeente stelt de stad ter beschikking voor het testen van innovatieve (licht)toepassingen in de openbare ruimte.
gemeente eindhoven

Heijmans


Je kent vast de gele busjes en containers van Heijmans bij wegwerkzaamheden en bouwprojecten. Maar wat je misschien niet wist is dat Heijmans ook heel actief is met innovaties op het gebied van licht. Denk aan het Van Gogh-Roosegaarde fietspad bij Nuenen of slimme verlichting in de weg die auto's waarschuwt voor naderende fietsers. Heijmans beheert en onderhoudt in diverse Nederlandse steden de openbare verlichting.
heijmans

Philips


Al meer dan 120 jaar gaat Philips Lighting voorop als het om innovatie gaat. We kennen de stad en de mogelijkheden van licht die ervoor gaat zorgen dat mensen zich comfortabeler, gelukkiger en veiliger voelen op straat. Nu brengen we verlichting naar een volledig digitale wereld waarin zij mensen, plaatsen, armaturen en apparaten verbindt. In de nabije toekomst zullen al onze lampen, armaturen en systeemoplossingen digitaal klaar zijn om in netwerken te worden opgenomen, met Eindhoven als eerste stad in Nederland.
philips

TU Eindhoven


De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology. Het Intelligent Lighting Institute (ILI) van de TU/e doet onderzoek naar nieuwe intelligente lichtoplossingen met de nadruk op hoe deze nieuwe oplossingen invloed hebben op mensen. Gedurende dit project gaan wij onafhankelijk onderzoek doen naar de behoeften van inwoners in de proefgebieden en de resultaten van de slimme lichtoplossingen die voor de verschillende proeftuinen worden ontwikkeld.
technische universiteit eindhoven

Inwoners en lokale ondernemers


Tijdens dit omvangrijke project zijn we zeer geïnteresseerd in jouw bijdrage aan de proefgebieden. Welke plekken moeten we aanpakken? Welke functionaliteiten zou je graag terug willen zien bij jou in de buurt? Zijn er ondernemers die gezamenlijk een slimme dienst kunnen aanbieden voor op het netwerk van de openbare verlichting? Wij zijn benieuwd naar ‘Jouw licht op 040’ en we hopen op jouw stem tijdens bijeenkomsten in de buurt en in de discussies op onze online kanalen.
inwoners en lokale ondernemers

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.