Resultaat wensen en behoeftenonderzoek Woenselse Heide


Afgelopen voorjaar is onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van bewoners en belangstellenden. Dit onderzoek levert veel inzichten op wat mensen in de wijk waarderen en welke locaties zij als minder prettig ervaren. De groep is gevraagd oplossingen en kansen te definiëren voor mogelijke verbeteringen van die omgeving met slim licht oplossingen. Dit zijn oplossingen die de lichttechnologie koppelen aan ervaring, interactiviteit en bijvoorbeeld ambiance.

 

Het onderzoek maakt duidelijk dat dat bewoners bovenal veilig willen kunnen lopen, fietsen en oversteken. Ook geven zij aan meer verbondenheid en contact te willen met andere buurtbewoners. Ze willen de mogelijkheid hebben om meer buitenactiviteiten te ondernemen, ook in het donker. En tot slot willen ze zich overal in de wijk veilig voelen.

 

De onderzoeksresultaten kun je hier downloaden.
 


In het najaar organiseren we een bootcamp waarin ideeen en oplossingen voor deze wijkuitdagingen kunnen worden bedacht en gemaakt. Deze inspirerende dag staat geheel in het teken van ‘ideation’ en het daadwerkelijk realiseren van die ideeen. In verschillende groepen kan men aan de slag met de geschetste uitdagingen en kansen. De bootcamp is bedoeld voor ideemakers, vormgevers, technici, designers, studenten, starters en bewoners met veel affiniteit met ideeën en maken. Deelname is uiteraard gratis. Meer weten? Mail ons via info@jouwlichtop040.nl.

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.