Vervolgavond 10 april: wat gaan we doen?  

31 maart 2017

“Nu is je kans om mee te praten over hoe we jouw woonomgeving fijner kunnen maken.”


Op maandag 10 april starten tijdens de vervolgavond de eerste gesprekken met bewoners van Woenselse Heide West.
 
Wat zijn de fijne en minder fijne plekken in de wijk? Welke kansen met betrekking tot openbare verlichting moeten we echt gaan oppakken? Elke den Ouden en Rianne Valkenburg van de TU/e leggen uit wat we 10 april gaan doen.

Wat kun je van 10 april verwachten?


“We willen een open gesprek met buurtbewoners hebben over wat zij kenmerkend vinden aan fijne plekken in de openbare ruimte. Waar liggen de kansen om bepaalde plekken fijner te maken met behulp van licht? Wat vind je belangrijk en waar moeten we mee beginnen? Uiteindelijk willen wij ook van je weten welke plekken in de wijk als eerste aangepakt zouden moeten worden. Daar kun je over meepraten.”

Hoe gaan we dat doen?


“Je gaat in kleine groepjes op een leuke en actieve manier met elkaar het gesprek aan. Zo krijg je inspiratie van elkaar en kom je te weten welke plekken in Woenselse Heide West als prettig en minder prettig worden ervaren. Maar ook: wat maakt een plek fijn en wat mis je in de wijk? Dat doen we in verschillende, korte rondes waarin je op elkaar kunt reageren. We laten je ook inspirerende voorbeelden zien. Je krijgt de mogelijkheid om de eerste echte kansen in te brengen voor discussie.”

Wat gaan we met de resultaten doen?


“We hopen dat we samen met jou en de andere bewoners concreet een aantal kansen kunnen benoemen om de wijk fijner en leuker te maken. Deze worden gebruikt als input voor verdere online discussie met de andere buurtbewoners. Ook het projectteam krijgt zo een goed overzicht van de mogelijkheden die jullie zelf aanwijzen. In nauwe samenwerking met Philips/Heijmans wordt aan de hand van de resultaten naar mogelijke lichtinnovaties gezocht. We willen alleen zinvolle innovaties gaan toepassen in de wijk waar je zelf echt op zitten te wachten.”

Waarom moet je komen?


“Je krijgt nu de kans om mee te praten en te denken over hoe je eigen leefomgeving een stuk beter, gezelliger en fijner kan worden. Dit is weliswaar de eerste keer dat we samenkomen, maar het vormt wel de basis voor het vervolg. We hopen dat buurtbewoners van jong tot oud aanwezig zijn, zodat alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn. Dus laat deze kans niet liggen en kom maandag 10 april. We starten om 19:30u (tot uiterlijk 21:30u) langs in Wijkcentrum Heidedonk aan de Noordzeelaan 35. Tot dan!”

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.