Terugblik bewonersavond Woenselse Heide West

12 april 2017

Succesvolle bijeenkomst geeft inzicht in fijne en minder fijne plekken in de wijk


“Wat zijn de fijne en minder fijne plekken in de wijk?” Deze vraag stond maandagavond 10 april centraal in wijkcentrum Heidehonk.
 
Zo'n 25 enthousiaste bewoners uit Woenselse Heide kwamen bijeen om te praten over hoe verlichting kan bijdragen aan een betere woonbeleving.
De bewoners gingen in verschillende rondes van 15 minuten met elkaar in gesprek over wat voor hen een plek fijn maakt. Aan het einde van de bijeenkomst konden zij op een kaart aangeven welke plekken zij als eerste aangepakt willen hebben. Dat leverde een divers beeld op met locaties in de groenvoorzieningen, bij de uitlaatplekken, het winkelcentrum en bij de autowijk. Allemaal met hetzelfde doel: de verbinding tussen de inwoners en woonblokken in de wijk verbeteren.

Wijk voor iedereen


Rianne Valkenburg van de TU/e: “Het is goed om te ervaren dat de deelnemers diversiteit heel belangrijk vinden. Ze praten niet alleen vanuit zichzelf, maar ze denken ook voor anderen. Dat stemt mij positief. De nieuwe toepassingen op het slimme lichtgrid gaan echt een positieve bijdrage leveren aan de woonbeleving. Mensen willen namelijk graag activiteiten buiten op straat doen. Zo was er het idee om de bestaande ‘kwiekroute’ bij het verzorgingshuis te verrijken met slimme lichttoepassingen, zodat de route ook aantrekkelijk wordt voor andere buurtbewoners. De bijeenkomst heeft veel wensen opgeleverd wat een plek fijn maakt en bovendien ideeën voor plekken om aan te pakken. Dat gaan we nu allemaal bij elkaar brengen om te zien waar kansen en mogelijkheden zijn om straks innovaties te realiseren.”

Volgende bijeenkomst: woensdag 31 mei


De eerste resultaten van deze avond worden binnenkort hier op onze website gepubliceerd. Daarmee willen we mensen en organisaties, van binnen en buiten de wijk, de mogelijkheid bieden om de voorlopige resultaten verder aan te vullen en nieuwe suggesties aan te dragen. Op woensdag 31 mei wordt de volgende bijeenkomst georganiseerd op basisschool De Schelp. Zorg dat je erbij bent, want dit is een mooie kans om nog een keer mee te praten over hoe we de woonomgeving fijner kunnen maken!

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.