Eerste ideeën zien het licht in Woenselse Heide

17 maart 2017

Terugblik op de eerste inloopavond in Woenselse Heide. We zijn gestart!


Tijdens de eerste inloopavond in wijkcentrum Heidedonk hebben bewoners van de wijk Woenselse Heide direct allerlei ideeën aangeleverd voor verbeteringen via innovatieve lichtoplossingen.
 
Na een korte toespraak van wethouder Mary-Ann Schreurs en projectdirecteur Hedzer de Boer van Philips/Heijmans gingen bewoners aan de slag met locaties in de wijk waar zij zich prettig en minder prettig voelen. Zij konden aan de hand van innovatieve oplossingen aangeven wat zinvol is om in hun wijk toe te passen. Daarnaast konden ze al direct een aantal slimme lichtoplossingen zelf ervaren via een aantal proefopstellingen.
mary ann schreurs
inloopavond woenselse heide

Een kleine greep uit de ideeën en de locaties:

 

Gymzaal aan de Veluwelaan: “Rond de gymzaal is het ‘s avonds onprettig. Het is er saai. Laten we die plek meer kleur geven. Dat hoort ook bij de kinderen die daar sporten.”

 

Hettenheuvellaan: “De lichtmasten zijn hier te hoog, waardoor er alleen aan de oostzijde van de straat (matige) verlichting is.”

 

Idee voor GFT-bak: “Het is misschien een leuk idee om het licht ‘s ochtends groen te maken als de GFT-bak naar buiten moet. En rood of blauw als de grijze bak aan de straat moet. Handige reminder en maakt een app overbodig.”

 

Idee voor veilig oversteken fietsers: “Supergaaf, de Bikescout is een hele mooie oplossing om met LED-signalering in de weg fietsers veilig te laten oversteken. Dit kunnen we op diverse plekken in de wijk goed gebruiken.”.

overzicht bikescout

Vervolgsessie op maandag 10 april


De gesprekken en ideeën op deze avond waren een eerste stap in het betrekken van bewoners. Door mee te praten en mee te doen hebben bewoners de kans om hun wijk beter leefbaar maken. De komende tijd zullen meer activiteiten georganiseerd worden en kunt u via de website actief meedoen. Op maandag 10 april organiseren we een volgende avond om nog meer verhalen, energie en ideeën op te halen. De informatie gebruiken we om samen te zoeken naar oplossingen met slim licht voor Woenselse Heide. Ga jij ons helpen om samen te achterhalen wat een plek (minder) fijn maakt? Kom dan langs!

Wanneer? Maandag 10 april van 19:30u - 21:30u
Waar? Wijkcentrum Heidedonk, Noordzeelaan 35, Eindhoven
Meld je aan via onze facebookpagina!

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.