Bruisende bootcamp groot succes!

Bruisende bootcamp groot succes!

Ruim 40 belangstellenden kwamen er vandaag af op onze inspirerende workshops tijdens de bootcamp op Strijp-S voor Woenselse Heide West. We lichtten de resultaten van het behoeftenonderzoek toe en daarmee de verschillende uitdagingen en kansen voor de wijk.
 

Eén van de workshops bestond uit een heuse ‘citygame’. Met kiesbare thema's in de vorm van playable woorden ging de groep, bestaande uit verschillende rollen van student, ondernemer, designer tot bewoner, interactief aan de slag. 
Ideeën rolden met een simpele ‘tap’ op de tablet-pc's over tafel. Geen oplossingen die we al kennen, zoals een beter verlichte oversteekplaats voor dat onveilige kruispunt, maar uitkomsten als een ‘hallo-lantaarnpaal’, een lokaal chatgrid om bewoners te verbinden, een voedseldeelproject waarin je overtollig voedsel snel met je mede-wijkbewoners deelt, een ruimtedeler waarin je je gazon voor een zonuurtje per dag deelt met de kids van de overkant, of een lantaarnpaal als klaagpaal. Alle ideeën en woorden werden gekwalificeerd en geordend door de game en zo ontstond een digitale maquette waarin locatie, innovatie en bruikbaarheid gematcht werden.
 

Naast deze digitale weergave werden in andere workshops ideeën uitgebeeld in materiële maquettes en illustraties gemaakt door aanwezige visualisers. Een bootcamp met een productieve middag en avond vol vruchtbare concepten voor nieuwe idee-ontwikkeling die we met plezier gaan herhalen voor de aankomende, geplande proeftuinen.
 

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.