Bewonersavond op de Schelp

31 mei 2017

Op woensdagavond 31 mei organiseerde het projectteam van Jouw Licht op 040 een inloopavond in samenwerking met basisschool De Schelp voor alle bewoners van Woenselse Heide


Dit was de derde in de reeks bewonersavonden voor de proeftuin Woenselse Heide West, met als doel een inventarisatie van fijne en minder fijne plekken compleet te krijgen.
 
inloopavond de schelp
De dag begon met een act van 2 engelen op het schoolplein met als doel aandacht te vragen voor het project. Het was een initiatief van het Woonbedrijf en CKE. Ze hadden liedjes over licht en een sleutelhanger met lampje om uit te delen.

Voorafgaand vonden pop-up acties plaats (24 en 26 mei) op het Nederland plein. Deze waren bedoeld om bewoners en passanten te informeren over het project en tegelijkertijd uit te nodigen om op 31 mei naar de Schelp te komen. De avond trok, mede dankzij de bovengenoemde acties, weer nieuwe geïnteresseerden aan en dit was ook het doel. Verwerkte resultaten van de eerdere bewonersgesprekken werden gepresenteerd en getoetst. Mensen konden hierop reageren, aanvullen en nieuwe thema’s en mogelijkheden die zij zien voor hun buurt, kenbaar maken. De aanwezigen (ook zij die voor het eerst er waren) herkenden zich in de reeds aangegeven behoeften en pijlers.

Na alle avonden is duidelijk is dat bewoners veilig willen kunnen lopen, fietsen en oversteken. Ook geven zij aan meer verbondenheid en contact te willen met andere buurtbewoners. Ze willen de mogelijkheid hebben om meer buitenactiviteiten te ondernemen, ook in het donker. En bovenal  willen ze zich overal in de wijk veilig voelen.

Ook de Basisschool De Schelp was zeer enthousiast dat wij de avond daar hebben gehouden. In het nieuwe schooljaar gaan ze bekijken of ze samen met de kinderen nieuwe  ideeen kunnen bedenken voor dit project.

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.