Onderzoek op de markt

 
Weer of geen weer, co-creatie gaat altijd door. Op de weekmarkt van winkelcentrum Haagdijk haalden we vandaag ideeën en meningen op over de (binnen)ring van Eindhoven. Dit stukje stad, dat letterlijk door heel Eindhoven loopt, is onze tweede proeftuin na Woenselse Heide West. Net als daar gaan we met bewoners, ondernemers en weggebruikers in gesprek over fijne, of misschien wel minder fijne plekken. Doel? Samen de stad en de kwaliteit ervan verbeteren door allerlei slimme lichttoepassingen samen te ontwikkelen.


En dus stond Jouw Licht op 040 vandaag tussen de vis en de sinaasappels. Misschien een rare plek om meningen op te halen, maar we spraken veel enthousiaste bewoners. Van student tot moeders met kinderen, iedereen kwam even buurten. Onwennig dat wel. Zo’n gesprek over de stad en wat er beter kan. Maar al snel kwam iedereen ‘los’. De ring bevalt Eindhoven goed, maar verbeteringen werden zeker geopperd. Zo is 70 kilometer per uur best hard, terwijl je als voetganger ook veilig wilt kunnen oversteken. Voorzien van een apart fietspad is de binnenring een fijne route van A naar B. Maar gemengd met autoverkeer en ’s avonds in het donker kan het wel wat beter. 


Voorzien van maar liefst 22 ingevulde kaartjes, ofwel enquêtes, trokken we weer naar binnen. Want het bleef regenen.


Ook meedoen met Jouw Licht op 040? Check via Facebook en Twitter onze activiteiten en geef ook jouw mening! Komende 25 en 26 oktober geven we twee workshops tijdens het World Design Event, check switchlight.nl en of schrijf je in via info@jouwlichtop040.nl.

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.