Nieuwe LED verlichting Ring in 2017

8 februari 2017

Ring Eindhoven krijgt LED verlichting in 2017


Het consortium Philips / Heijmans gaat dit najaar alle lampen op de Ring in Eindhoven vervangen door LED-verlichting.
 
Nog dit voorjaar krijgt ook de Eindhovense woonwijk Woenselse Heide West nieuwe LED-lampen. Het vervangen van de bestaande lampen levert een energiebesparing van 50 tot 70 procent, aldus projectdirecteur Hetzer de Boer van het consortium Philips Heijmans.


Alleen al in de Woenselse Heide gaat het om meer dan 500 lampen. De technische vernieuwing is het begin van een grootscheepse operatie waarbij met software de verlichtingssystemen van heel Eindhoven 'slim' worden gemaakt. Hedzer de Boer: "Vanaf 1 januari 2018 willen we beginnen met proeven op de Ring. Die zullen met name gericht zijn op mobiliteit, op een betere doorstroming. Denk aan vragen op het gebied van data. Nu heb je op een aantal stukken een groene golf, die werkt met fysieke verkeerstellers. Misschien gaat dat meten straks via mobieltjes van automobilisten."

 

Het consortium gaat in samenwerking met de TU/e en gemeente Eindhoven ook van de wijk Woenselse Heide West een 'proeftuin licht' maken. Het gaat daarbij om veel meer dan licht, aldus D66-wethouder Mary-Ann Schreurs, het gaat om het vergroten van de leefbaarheid. Bijvoorbeeld door sociaal onveilige plekken sfeervol te verlichten. Hoe en wat precies, dat zal samen met de bewoners worden bepaald. Op 16 maart is er een startbijeenkomst. De Boer verwacht dat vanaf september de eerste projecten worden uitgevoerd.
 

Voor de komende vijf jaar zijn eerder al ook twee andere proefwijken geselecteerd, Gijzenrooi en de Schrijversbuurt. Die komen wat later aan de beurt, mogelijk start de voorbereiding hier over een half jaar.

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.