Innovatief project met slim licht van start

14 oktober 2016

Aanbesteding Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030 definitief gegund


De gemeente Eindhoven heeft het consortium Philips Lighting/Heijmans de opdracht 'Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030' definitief gegund.
 
Dat is het resultaat van de innovatieve Europese aanbesteding vanuit de gemeente Eindhoven. Donderdagavond 13 oktober ondertekenden Frank van der Vloed (Philips Lighting), Ine Frings (Heijmans) en wethouder Mary-Ann Schreurs (Gemeente Eindhoven) het contract dat geldt voor een periode van 15 jaar. Het project omvat de co-creatieve ontwikkeling van innovatieve (licht)toepassingen in de openbare ruimte, alsmede het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente.
het licht

Aanbesteding op basis van ‘Best Value’


De gemeente selecteerde Heijmans en Philips vorig jaar al voorlopig, op basis van een aanbestedingsmethode genaamd ‘Best Value Procurement’. Uitgangspunt daarbij is dat de aanbieder met de beste expertise in staat is de meeste waarde voor het beschikbare budget van de opdrachtgever te bieden. Heijmans en Philips hebben zich daarbij onderscheiden in hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-armaturen, innovatie en samenwerking met inwoners, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. De eerste vijf jaar gaat het consortium in de vijf geselecteerde proefgebieden aan de slag. Na deze periode is het streven om ook de rest van de stad te voorzien van innovatieve lichttoepassingen. De startwaarde van het contract bedraagt enkele miljoenen, met een potentieel van tientallen miljoenen euro’s.

Volg de ontwikkelingen hier

Wil je niks missen? Volg de ontwikkelingen en deel jouw licht op 040 via onderstaande kanalen.

jouw licht op 040 logo
©2017 Jouw licht op 040. All rights reserved.